Lokal bandvagnsintro av nya förare del 1 genomförd 20/8

Så var det äntligen dags igen för en lokal bandvagnsintrokurs för att låta våra nytillkomna medlemmar börja lära sig att köra bandvagn. Det var ett gäng på 8 elever i blandade åldrar som kvällens huvudinstruktör Göran Kullving tog emot i garaget.

Introduktionsutbildningen del 1 omfattade grundläggande teori om bandvagn 206, lagar och regler kring terrängkörning och hur vi får framföra fordonen på väg. Översiktlig genomgång av hur vagnen är uppbyggd och fungera. Därefter var det dags för eleverna att få börja provköra på vår för kvällen iordninggjorda körgård. Ute på körgården tog Rolf, Peter & Jonas emot och drillade eleverna serpentinbana, backning in i "garage" och runt hörn, gränsling av stubbar, klättring över trädstam, plankkörning och bromsprov.

Under tiden som utbildningen pågick så arbetade övriga medlemmar med att bygga nytt takräcke till en av vagnarna och förberedde enklare förtäring till alla närvarande.

Det var en fin sommarkväll med många stora leenden över läpparna bland våra nya medlemmar.

Nästa torsdag fortsätter introduktionsutbildningen del 2 med personlig säkerhet, omvård och bårhantering i vagnarna. Lite senare i höst planerar vi att genomföra en del 3 som innehåller körning på väg och mörkerkörning.

/Jonas Bärnheim