Gränslös samverkan & FAK-Blekinge på kosläpp med bandvagnar 25/4

Det blev en tidig morgon vid garaget i Karlskrona i går morse. Två bandvagnar skulle transporteras ner till Bräkne-Hoby (3,5 mil) för att visas upp i samband med det årliga kosläppet på naturbruksgymnasiet. Kosläppet brukar locka 4000-6000 besökare under några timmar. Ett bra tillfälle för Gränslös samverkan och FAK att visa upp sig och informera om verksamheten.

De två vagnarna lastades och säkrades på det inlånade trailersläpet. Så det blev en liten rangeringsövning för Christer & Johan innan det gick över till att bli tungtransportuppdrag. Strax efter 08:00 var man framme i Bräkne-Hoby och lossade sin last och började göra i ordning för utställning och uppvisning. Detta är fjärde året för FAK Blekinge och Gränslös samverkan som vi deltar på ko-släppet så det gick nästan lite på rutin att banda in på området och fram till vår vanliga plats.

Väl där började arbetet med att sätta upp avspärrningsband, informationsskyltar och flaggor. Nytt för i år var att vi tagit med ett av våra sjukvårdstält 4, så även detta sattes upp. TVn med vår egenframtagna informationsbildspel från FAK-insatsen vid branden i Västmanland 2014 (https://www.youtube.com/watch?v=FGdVptwrXRw) rullade igång i tältet vilket inrets med lite stolar för besökarna. När evenemanget officiellt öppnade 09:00 så började besökarna strömma till. Det var skoj att under dagen se att det bitvis var fullsatt framför tvn. I samband med att besökarna anlände drog vi igång vår första första uppvisningsrunda, dagen till ära i vår precis färdigställda flakvagn som precis blivit klar efter många månaders arbete av medlemmarna. Roligt att vi han få den klar i tid till detta evenemanget.

På vår relativt begränsade plats på området hade vi möjlighet att köra upp och ned för två branta backar och en lastkaj som berikats med ett antal pallar. Varje gång V6-orna startades så fylldes planen med nyfikna vuxna och barn utanför avspärrningsbandet. Vi uppskattar att vi bitvis hade uppåt 300 åskådare åt gången vid våra demokörning under dagen. Man kunde inte låta bli att le när vi fick applåder när bandvagnen klättrade upp för lastkajen, eller när man backade uppför den branta backen. Så fort motor stängts av så fylldes bandvagnarna av nyfikna barn, några med större ögon än andra. Detta gav oss ett ypperligt tillfälle att prata med föräldrarna och informera om vår verksamhet. Dagen kan sammanfattas som riktigt lyckad och ett antal nya namn på potentiella nya medlemmar fick vid med oss hem även i år.

/Jim, Christer, Bengt och Johan