Gränslös samverkan & FAK på kosläpp 26/4

Upp över krönet på lastkajen

Vid sjutiden på morgonen rullade vi iväg från Karlskrona med fullastad trailerdragare. Lasten var våra två gula bandvagnar och destinationen var Naturbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby. Deras kosläpp som vi även förra året bevistade brukar dra runt 4000 besökare i varierade åldrar. Vår visit med bandvagnarna förra året var mycket uppskattad bland besökarna.

Väl framme så värmde redan solen gott och det verkade bli en riktig bra dag. Efter avlastning så var vi snabbt på plats och gjorde i ordning och provkörde vår lilla uppvisningsbana som bestod av två backar, varav en kort och längre, samt en hög lastkaj där vi staplat ett antal SJ-pallar framför.

Under dagen så körde vi ett antal uppvisningsturer med vår hemtjänstvagn och vid vår bandvagnsambulans visade vi interiören och informerade om den verksamhet som bedrivs inom Gränslös samverkan och Frivilliga Automobilkåren (FAK). Varje gång bandvagnen startades upp så samlades en folkskara för att titta på.

Summering av dagen blev 5 nya personer som är intresserade av att vara med i Gränslös samverkan och FAK, nya kontakter knutna med Polisen i Ronneby och applåder från besökarna för fin körning.

Gränslös samverkan och FAK vill rikta ett stort tack till Lions och Naturbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby och till Stora Vörta gård.

Vill också tacka alla medlemmar som hjälpt till med att genomföra dagens bandvagnsevent.

Lyssna till bandvagnsmuller på http://youtu.be/ThS4KemFhk8 och fler bilder från dagen kan du se på http://www.fak.se/karer/fak-blekinge/fak-granslos-samverkan-pa-koslapp-m...

/Styrelsen