Svävarträningen fortlöper

Sista veckan så har våra tre svävarpiloter varit ute och tränat med svävaren en hel del både på blankis, snöbelagd is och i snöfall, dimma och dis. De har har nu hunnit logga ett antal timmar, men har fortfarande en hel del timmar kvar att göra. Idag måndag 3/2 så gjorde P4-Blekinges reporter ett stopp ute på Rosenholm och hade en direktsänd intervju med vår Rolf Svensson som berättade om Gränslös samverkan och att vi bemannar svävaren åt SSRS och att den är tänkt att användas för att snabbt kunna få ut sjukvårdspersonal ut i östra skärgården nu när isarna lagt sig och räddningshelikoptern är stationerad i Visby.

Under veckan då våra blivande piloter (Rolf, Dan & Åke) varit ute och övat så har de hunnit med en liten räddningsinsats också. Nedan är saxas från Rolfs facebook.

".... Vi räddade en fiskmås i Saltösund. Måsen hade trasslat in sin ena vinge i en plastpåse, påsen hade fastnat i ett isflak. Nu är måsen fri igen och han kommer säkert att underhålla alla som bor på Björkholmen med sitt infernaliska skrik vid solens uppgång varje dag, hans kompisar är säkert där också, dom är nog några hundra. ...."

Jag hoppas att vi inom kort också skall kunna lägga upp lite bilder från deras träningspass med svävaren.

/Jonas