9 nyutbildade ATV-förare

I samarbete med Frivilliga automobilkåren så har vi nu 9 nyutbildade ATV-förare som kan hjälpa till och stötta uppdragsgivarna om så behövs.

/Styrelsen

Årsmöte genomfört 2020-06-25

25/6 genomfördes årsmöte i Gränslös samverkan och i samband med det så lämnade vår mångåriga kassör Peter Garpenbeck sin post i styrelsen. Vill rikta ett stort TACK till Peter för all tid, energi och engagemang han bidragit med. Till ny kassör valdes Magnus Johansson som vi välkomnar in i styrelsen.

Bifogat finns protokollet från årsmötet.

/Jonas Bärnheim
Ordförande

Kallelse till årsmöte

Torsdag den 25 juni genomförs årsmötet för Gränslös Samverkan i bandvagnshallen.

Jag uppmanar alla medlemmar att delta så att föreningen kan starta nästa verksamhetsår på en bra grund.

Vi öppnar grindarna som vanligt från kl 18, mötet börjar 18.30 och håller på som längst till 19.30.

Därefter möts vi för enklare förtäring och mingel.

Välkomna!

Övning att etablera en mobil trygghetspunkt 12/3

Gränslös samverkan har ett mycket nära samarbetar med Frivilliga automobilkåren i Blekinge (FAK-K). Tillsammans med FAK och medlemmar från Karlskrona kommuns FRG-grupp övades det i torsdags kväll på att etablera s.k. mobil trygghetspunkt.

En trygghetspunkt är en plats som kommunen utser i samband med exempelvis en kris. Trygghetspunkten kan då bli en plats dit medborgarna kan ta sig till för att få exempelvis information, eller en plats där spontan frivilliga kan registrera sig. Trygghetspunkter kan var församlingshem, gymnastiksal eller liknande.

Ledning av bandvagnar m.h.a. drönare

Test med värmekamera

Gränslös samverkan & FAK-Blekinge har vid flera tillfällen på senare tid övat att köra så kallad ”matta” för att lära ut och öva tekniken till både nya och gamla bandvagnsförare i föreningen. Tekniken med ”matta” används i snö eller i samband med skogsbränder för att då vika ner vegetationen för att bromsa eldens framfart.

Sidor

Prenumerera på Gränslös Samverkan RSS